Sivut

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Kellokeskiviikko / tuhkakeskiviikko

Kellokeskiviikkona pantiin kellot lehmien kaulaan.
Tuhkakeskiviikko sai nimensä lännen kirkoissa 1000-luvulla alkaneesta tavasta sirotella ylleen paastonajaksi tuhkaa katumuksen ja parannuksen merkiksi. Katollisessa kirkossa tuhkakeskiviikko on velvoittava paasto- ja abstinenssipäivä. Kaikki täysi-ikäiset katolilaiset , joiden terveys sallii, velvoitttaa kirkkon käsky pidättäytyä liharuuista ja paastota nauttimalla yksi ateria päivässä.

Meillä ei ole lehmiä, mutta onpahan kissa. Sille pitäisi kyllä laittaa kello kaulaan, kun se vaanii meidän pihan lintuja ja pörröisiä oravia. Nyt se viihtyy ulkona yötä päivää, kun pakkanen on laskenut lähelle nollaa (yölläkin vain viiden kieppeissä). Riiuuaikakin taitaa olla käsillä, kun maaliskuu vetelee viimeisiään.

Lunta tulee taivaan täydeltä! Ihana ilma. Monena päivänä on aurinko paistanut siniseltä taivaalta ja pakkasta ollut lähes parikymmentä. Nyt tuntuu miltei kesältä =)

Illalla oli srk-talolla pääsiäistapahtuma.
Kuljimme aasilla Jerusalemiin, sieltä viimeiselle ehtoolliselle, Getsemanen kautta Golgatalle ja lopulta haudalle toteamaan, että se oli tyhjä. Jeesus oli ylösnoussut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti