Sivut

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Nyt tai ei koskaan

Katsottiin telkkarista elokuva, joka kertoi kahden syöpäsairaan miehen loppuelämästä. Toinen oli rikas valkoinen (Cole), toinen köyhempi mustaihoinen (Carter). Miehet kohtasivat sairaalassa, viettivät pitkän ajan vierekkäisissä vuoteissa saaden hoitoa. Mutta lopputulos oli kummallekin sama: muutama kuukausi elinaikaa.

Miehet tekivät listan siitä, mitä haluaisivat ennen kuolemaansa kokea. Koska Cole oli yksinäinen ja rikas, matka maailmalle ei tuottanut hänelle ongelmia. Carterilla oli perhe, joka ei ilahtunut matkasuunnitelmista. Miehet kuitenkin lähtivät reissuun. Hyppäsivät laskuvarjolla, ajoivat ralliautolla, kiipesivät pyramidille, seikkailivat Kiinan muurilla... Mount Everestille he eivät päässeet huonojen ilmojen takia.

Kotiin päästessään Carter kohta menehtyi. Cole piti hänen hautajaisissaan lämpimän puheen. Ja teki vihdoin sovinnon tyttärensä kanssa.

Elokuva loppui siihen miten mies kiipesi vuorelle viemään Colen tuhkauurnaa. Siellä löytyi jo Carterin uurna ja niiden väliin mies (Colen sihteeri) laittoi miesten yhdessä tekemän tavoitelistan. Viimeinenkin kohta oli nyt viivattu: kokea vuorella majesteetillinen hetki.

Puhutteleva elokuva, vaikka ei sitä osaa näin kertoakaan. Katsoa kannattaa. Ja kannatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti