Sivut

maanantai 22. huhtikuuta 2013

Lehitraot!

Ohi on! Eilen oli viimeinen heprean tunti. Oikeasti on vielä yksi ensi maanantaina, mutta ei päästä enää sille. Joten nämä opinnot ovat meidän osaltamme toistaiseksi ohi. Surku.

On ollut todella mielenkiintoista käydä Pouken Mikan tunneilla ja yrittää oppiakin jotain. Se kieli todellakin on täyttä hepreaa! Ei riitä se, että opetellaan uudet kirjaimet - ne ovat helppoja. Mutta sanojen ulkonäkö pitää oppia, melkein kuin olisivat kuvia, kun vokaaleja ei ole käytössä. Entäs sitten suvut. Miltei kaikilla sanoilla on maskuliinit ja feminiinit. Ei pelkästään subtanstiiveilla, vaan myös verbeillä ja adjektiiveilla. Apua!

Olisi hienoa osata tuollainen kieli. Mutta talven aikana päästiin vasta alkuun. Ani lomed ivrit. Vai olikos tuossakin tuo verbi väärässä muodossa? Niin kauheaa on se =O

Toivonpa, että tämä voisi jatkua. Kahdestaan Jaakon kanssa kyllä kerrataan, mutta tokko opitaan mitään uutta. On kiva katsoa jotain hepreankielistä ohjelmaa, kun ymmärtää sanan sieltä toisen täältä. Molemmat tuijotellaan Teemalta tulevaa Sodan vangit -sarjaa siinä mielessä =)

Jatkuu, miten jatkuu. Se nähdään. Mutta mielenkiintoista on ollut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti