Sivut

torstai 4. heinäkuuta 2013

Pistettiin elämä risaiseksi

Käytiin Raahessa Sotkalla ja, kas kummaa, ostoskärryyn tuli sänky, vaatekaappi ja pupuselle vielä lepotuoli.

Kyllä mietittiin pitkään sopivia. Piti saada sellainen tukeva sänky, mikä ei heti painuisi kuopille. No, onhan niissä pussitettuja jousia, tukevia pohjia ja tunnistavia patjoja. Tuota patjaa ei otettu (400 euroa olisi ollut lisämaksu), mutta tukevampi se nyt on kuin entinen. Vähäsen kauppias meille naureskeli, kun kuuli, että entinen jenkkisänky on ollut käytössä 17 vuotta =)  Vaan kyllä se onkin jo aikansa elänyt.

Vaatekaappikin piti saada, sellainen hyllyillä varustettu. Kaikissa oli niitä tankoja, joita me ei tarvita, kun meillä on rekit sitä varten. Saatiin sitten lisätilauksella siihen tankokaappiinkin hyllyt. Saadaan nyt vaatteen piiloon avohyllyiltä.  Aiotaan makuuhuoneesta hajoitaa siellä oleva kolmen kaapin rypäs, siirtää sieltä tavarat (eivät ole vaatteita) entiseen vaatehuoneeseen ja laitetaan uusi vaatekaappi uuteen huoneeseen. Tulee sitten makuuhuoneeseen vähän enemmän tilaa.

Sitten vielä se pupusen tuoli. Ihan hyvä muuten, mutta pohjan vieterit ovat paukahtaneet poikki ja niitä on laudoilla korjattu. Istumismukavuus sen jälkeen ei tietenkään ole enää sama. Siispä investoimme vielä hyvään tuoliin. Entisen voi laittaa terassille, niin saa ulkosallakin levähtää mukavasti.  Pitää vaan muistaa hankkia Vilille raapimispuu. Se kun tykkää teroittaa kynsiään pupusen tuoliin, mitä ei uuden tuolin kanssa enää suvaita.

Viimeksi haimme vielä pänikän sinertävää maalia meidän omasta rautakaupasta makuuhuoneen seinien maalaamista varten.

Raahessa kävimme ensin Maskun kalustetalossa. Olohuoneen kalusteita vallan.
Sitten menimme Smartiaan (entinen Myllymäen rauta). Suuren osan tilasta vei kaikenlainen tilpehööri, sellainen mitä myydään vieressä olevassa Jyskissä ja varmaan kymmenessä muussa kaupassa ihan lähellä. Entinen rautakauppa oli liiaksi kaventunut ja siksi jouduimme jatkamaan eteenpäin.

Sopivaa peilikaappia vessaan ei siis löytynyt. Ei myöskään korkeaa wc-pönttöä. Ei edes puisia terassin laattoja. Pitänee jatkaa etsintää.  Vessa pitää nimittäin rempata. Ja tehdä autokatokseen uusi terassi, mistä voi tuijotella ohikulkevia ihmisiä =D

Johan tässä vähäksi aikaa tulikin puuhaa. Eipä haittaa, vaikka ulkona satelisikin.
Paitsi sikäli haittaa, että kaikki homehtuu. Tilattiin maanantaina jo kolme laatikollista mansikoita ja lupasivat ilmoittaa, kun on. Vielä eivät ole ilmoittaneet. Tuppaavat kaatosateet (eilen tuli vähän rakeitakin) haittaamaan mansikoiden kasvua ja poimintaa. Mutta ehkä tässä vielä saadaan suut makiaksi =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti