Sivut

maanantai 23. kesäkuuta 2014

KATOAVAT LAPSET


Otsikko ei ehkä aivan kerro sitä, mitä elokuva IHMISEN POJAT sisältää.

Elokuvassa eletään vuotta 2027 ja ihmiset ovat kuolemassa sukupuuttoon. Viimeisin lapsi on syntynyt 18 vuotta aiemmin eli vuonna 2009. Onneksi tuo vuosi on jo ohitettu ja senkin jälkeen syntynyt melkoinen määrä vauvoja todellisessa elämässä =D

Elokuvassa puhutaan siitä, miksi naiset eivät pysty enää synnyttämään. Syytä tälle ei ole löydetty.  Minua alkoi heti mietityttämään se, pystyivätkö miehet siis edelleen siittämään. Vai huitaistiinko tuo ajatus miesten tekemässä elokuvassa noin vain sivuun?

Elokuva perustuu kirjaan, jota en saanut luettavakseni, kun sitä ei ole suomennettu (enkä jaksanut englanninkielistä ruveta kahlaamaan läpi). En siis pysty vertaamaan kirjan ja elokuvan välistä suhdetta. Yleensä elokuvat pilaavat kirjat.  Tämä elokuva ainakin oli täynnä sumua, kurjuutta, taisteluja, epäoikeudenmukaisuutta. Muualla maailmassa katastrofi oli jo tehnyt tuhojaan enemmän kuin Englannissa. Tällä kertaa siis Amerikka ei ollutkaan se maa, joka pelastaa maailman =D

Elokuvan päähenkilö Theo (Clive Owen) joutuu entisen naisystävän kautta mukaan elämän säilyttämisen puolesta taistelevaan ryhmään, jossa tietenkin on myös toisinajattelijoita. Täällä hän saa suojeltavakseen kuin ihmeen kaupalla raskaaksi tulleen naisen, jota hän suojelee synnytykseen ja viimeiseen pakomatkaan saakka. Lopulta he soutavat merelle, josta Tomorrow-niminen laiva heidän poimii turvaan. Theolle tämä tosin oli jo liian myöhäistä ja hän kuolee saamaansa ampumahaavaan. Mutta äiti ja lapsi pelastuvat.

The End

Elokuva on luokituksensa mukaisesti toimintatrilleri. Paljon on pakomatkoja ja ammuntaa. Mutta itse tarinan perusajatus siitä, että ihmiskunta kuolisi sukupuuttoon, on hieman pelottava.  Eläimiä tuo sama ongelma ei näyttänyt koskettavan, koska niitä oli nuorina versioina esillä. Kissoja, koiria ja lehmiä ainakin.  Mutta ihmiskunta oli tuhoon tuomittu. Hallitus jakoi itsemurhakapseleita ja sotilaat tai muut joukkiot tappoivat ihmisiä, kuin heistä olisi haluttu nopeammin päästä eroon.  Aivan älytöntä hommaa.

Jos joku haluaa katsella sellaista räiskintää kuin tämä elokuva sisältää, niin suosittelen. Tarinan sisin ajatus on kuitenkin positiivinen. Ja elokuva päättyy siihen uskoon, että huominen on vielä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti