Sivut

maanantai 23. kesäkuuta 2014

KESÄN SELKÄ TAITTUNUT

Jaahas. Tänään on sitten se päivä, jolloin alkaa pimeys taas vallata tilaa. Siis valoisa aika lyhenee päivä päivältä.

Olikos tässä välillä sitä valoisaa? Taisi olla, jossain pilvien takana. Yöt ainakin olivat melko hämäriä entisiin kesiin verrattuina.

Mukavaa sentään, että valoisampaa aikaa kuitenkin oli. Jo maaliskuussa alkaa valo aamuisin vallata aikaa, vaikka illat vielä pimeitä ovatkin. Pitäisiköhän meidän siirtää kesäkin aikaisemmaksi?

Viime vuonna toukokuu oli jo täyttä kesää. Ja samaa rataa jatkoivat kesäkuu ja heinäkuukin. Silloin tarkeni ulkonakin olla ilman villapuseroa. Saattoi istua keinussakin, varjossa vieläpä. Vaan aina ei voi voittaa. Tänä vuonna kesä nyt on tällainen. Kylmä ja vähäluminen.  Meillä ei onneksi sentään ole lunta tullut, ei edes rakeita, niin kuin muutama kymmenen kilometriä sisämaahan päin, ja pohjoiseen ja etelään. Peräti Turun seudullakin on rakeita tullut. Mikä lie meidät niiltä säästänyt?

Kylmyyttä on sitten piisannut senkin edestä. Toissaviikolla olivat mittarinlukemat jo melko pienet, joillakin paikkakunnilla peräti pakkasen puolella. Niin kauheaa on se.

Jonnekin on kesä hävinnyt. Ja niin oli talvikin. Näistä nyt ei ainakaan voi sitä Hanhikivelle suunniteltua ydinvoimalaa syyttää. Miten lie sekin sitten joskus vaikuttanee näihin asioihin. Jos sitä koskaan rakennetaan.

Pikkulintuja on paljon ja niille maistuu tali ja pähkinät. Välillä paikalle pyrähtää nälkäinen parvi Pähkinähakkeja, eilen taisi olla viisi. Ei ole nyt linnuille paljoa syötävää, kun ötökät ovat kaikki poissa. Toukokuussa näin kaksi hyttystä, mutta siihen ne jäivät. Muitakaan ötököitä ei kylmien ilmojen takia ole linnuille tarjolla. Syökööt sitten pähkinöitä ja siemeniä.

Kukkia on ollut runsaasti. Tuomet olivat kukkineet jo kauan ennen juhannusta, vaikka yleensä ehtivät vasta silloin. Kielot, Iirikset, Unikot, Lemmikit, Leinikit ja muut sellaiset alkukesän kukat ehtivät hyvissä ajoin. Nyt kukkivat juhannusruusu ja Akilleijat. Jasmiini ja Päivänkakkara tekevät tuloaan.  Vähän samalla lailla oli viime vuonna, vaikka ilmat olivatkin päinvastaiset. Kuka niiden kukkien aivoituksia tietää.

Juhannusta juhlittiin kotosalla. Mitä nyt isäntä käväisi rannassa mökillä, saunoa ei sentään tarjennut. Juhannuskonferenssia katsottiin netti-tv:stä ja melkein kuin olisi paikalla ollut. Mukavaa, kun perjantain (vai oliko se torstain) päivätilaisuudessa esiintyivät Henkka ja Sanna. Olisipa saanut sen talteen. Lauloivat monta laulua, ilmeisesti toimivat myös esilaulajina. Elokuussa sitten näemme ja kuulemme heidät, kun tulevat EtCetera-kuoron kanssa taas Kalajoelle =)

Päivän piristykseksi katsoin Facebookista Bryanin laulantaa, Suvivirsi englanniksi.  Varmaan oli kiva sitä laulella, kun oli Juhannuksen alla tehnyt ikkunalleen pieniä lumiukkoja =D

Ensi viikolla on jo heinäkuu. Sen myötä tulee kotiseutuviikko ja paljon erilaisia tapahtumia. Niitä odotellessa vietämme kesää ja lomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti