Sivut

tiistai 21. toukokuuta 2013

Turismiaikaa

"Jonnekin maahan kun menee turisteja, ja tiettyyn aikaan niitä menee enemmän kuin tulee pois, niin mitä tapahtuu, kun se maa tulee täyteen?
Tai tietenkin, jos se älytään, niin laitetaan tulliin lappu, että Maa täynnä, Country full - Go away! Mutta mitä, jos käykin niin, että vaikka tullissa on joku ovivika niin, että poistumisovet eivät toimi, mutta sisäänmeno-ovet toimivat ja koko ajan vaan lappaa porukkaa sisään, tuhania ja tuhansia turisteja, niin lopultahan se on pakko posahtaa.
Ja, kun on pieniä maita, joissa paljon turisteja kuten Vatikaani, niin luulen, että helposti saumat nitkuu jo."

Tuo oli Markus Kajon esittämä (aiheellinen) kysymys.

Keski- ja Etelä-Euroopassahan kaikki lomailevat samaan aikaan, elokuussa. Silloin todella paikat pursuilevat. Jos ei nyt aivan maiden rajat, niin tiet kuitenkin. Me olimme kerran Italiassa tuolaiseen aikaan, kun sikäläisten lomat juuri alkoivat. Että oli tukala kokemus. Miksiköhän niiden kaikkien pitää lomailla silloin, kun tietävät, mitä tapahtuu. Suuri osa lyhyestä lomamatkasta nökötetään moottoritiellä kuumassa autossa. Ei houkuttele, ei yhtään.

Minun oli tarkoitus viettää tänä kesänä pari kuukautta Nousiaisissa. Olisin saanut käyttööni rivitaloyksiön, yhtiövastikkeen hinnalla. Kaunis, juuri remontoitu asunto, rauhallisella paikalla, lähellä kirjasto, leipomo, kauppoja ja Hesburger.  Olisi ollut todella ihanaa viettä siellä lomaa ja Jaakko saanut samalla lomaa minusta rankan talven jälkeen.  Mutta jouduin perumaan sen.  Olen ajatellut sitä, että siellä sitten olisin sen yksiön vankina. Muualle ei pääsisi.
Jaakko tietysti veisi auton, eikä sinne saa pyörääkään vietyä. Ja käveleminen pitemmälle on kiellettyä, ei siis mitään sauvalenkkejä enää mulle.


Sitä rupeaa nyt vasta huomaamaan, miten paljon tämä huonojalkaisuus rajoittaa elämää, huonontaa elämänlaatua. Paljon jää kokematta ja elämättä.

Aion kuitenkin nauttia kesästä. Jos saisin noita kukkamaitakin vähän perattua, kun viime kesänä kaikki jäi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti